Wiadomości
- 16 września 2017
- wyświetleń: 7970
Dominik Duraj został Szefem Roku 2017 przewodnika Gault&Millau
Mieszkaniec naszego powiatu Dominik Duraj został Szefem Roku Polski południowej według przewodnika Gault&Millau. Dominik Duraj odebrał odznaczenie w minionym tygodniu na gali Gault&Millau tour w Krakowie. Przewodnik Gault&Millau jest obok Michelin jednym z najbardziej wpływowych przewodników kulinarnych na świecie.
To już kolejny sukces urodzonego w Pszczynie szefa kuchni. W 2015 roku, jako jeden z nielicznych w Polsce, zdobył 3 czapki przewodnika Gault&Millau oraz był nominowany do nagrody Chef of the Year. Dominik Duraj pracował wtedy w Restauracji Wodna Wieża.
Dominik Duraj od początku swojej kariery związany jest ze Śląskiem, gdzie pracuje, zdobywa umiejętnosci i dowiadczenie kulinarne. Swoją wiedzę pogłębiał uczestnicząc w różnego rodzaju szkoleniach, warsztatach i projektach kulinarnych. Odwiedzając różne europejskie restauracje poszukiwał doświadczenia, inspiracji, smaku i produktu. Jego domeną w życiu codziennym jest: "Pogłębiaj wiedzę, podążaj za trendami i ...ciężko pracuj"
Obecnie Dominik Duraj jest szefem kuchni w chorzowskiej restauracji Villa Gardena, która znajduje się na terenie Parku Śląskiego.
Reklama
TARTAK BIAŁAS
Polecamy więźby, łaty, podbitkę, podłogi. Zapraszamy - Studzionka, ul. Wodzisławska 3Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.